Kalplerin Kraliçesi Babaanne oldu... (Bölüm 6)

Dünyada fotoğrafı en çok çekilen kadın, haberleri en çok yapılan kadın olan Diana için 1997 yazı çok hareketli geçti. Yardım etkinlikleri, sosyal olaylar için farkındalık yaratma çalışmaları ve hepsinden öte yeni erkek arkadaşı ve dedikodular... Ve bu kısa ama koşarcasına yaşanmış hızlı bir hayata son veren kaza... 



Lady Diana'nın ölüme yolculuğu...


Lady Diana, 1997 Haziran'ında ünlü modacı Gianni Versace'nin cenaze törenine katılmış ve ünlü sanatçı Elton John'la bu acıyı paylaşmıştı. İkilinin resimleri cenaze haberlerinde önemli bir yere konuyordu. Diana, eşcinselliği bilinen Elton John ile samimi arkadaş olduklarını böylece gösteriyordu.

Diana aynı yaz, oğlu William'ın önerisi üzerine geliri yardım çalışmalarına aktarılmak üzere giysilerini satışa çıkarıyordu. Bu hareketiyle "yardımseverlik" imajını güçlendiren Diana için "yeni aşk" dedikoduları da ortaya atılmaya başlıyordu. Hatta öyle ki bu kıyafet satışı Diana'nın geçmişiyle bir tür "hesaplaşması" olarak adlandırılıyor ve Diana'nın geçmişiyle tamamıyla vedalaştığı söylentileri kulaktan kulağa yayılıyordu. Diana çocuklarıyla birlikte Mısırlı işadamı Muhammed Al Fayed'in yazlığında tatil yapıyor ve dedikodular giderek artıyordu. İşte bu fotoğraflarla dedikodular bir kez daha gerçek oluyordu. Diana, film yapımcısı ve kadın avcısı Mısırlı işadamı kısa adıyla Dodi Al Fayed ile yaptığı tatilde objektiflere yakalanıyordu. Çift, fotoğrafçılardan rahatsız olmaksızın tatillerini geçiriyorlardı. Muhammed (Dodi) Al Fayed ve ailesi İngiliz Karliyet ailesinin hoş karşılamadığı bir aileydi. Diana, yeni aşkıyla "asiliğine" devam ediyordu.

Gazete manşetleri, Diana'nın aradığı aşkı bulduğu, çok mutlu olduğunu yazıyordu. Birkaç gün içinde ise o manşetler Diana'dan gelecek acı haberi vereceklerdi. Tatillerini Paris'de geçirmeye karar veren çift 30 Ağustos 1997 gecesinde Dodi'nin babasına ait Ritx Otelinde yemeklerini yiyor ve Paris caddelerinde sonu kazayla bitecek sürek avına doğru yol alıyorlardı. Paris caddelerindeki bu yolculuk sonunda, Diana'nın hayatının bu dönemi basında en çok yer alan dönem olacaktı. 1997 yazı, basın ve Diana ilişkisinin en doruk noktaya ulaştığı ve en yoğun tartışmalara sahne olan kısmını oluşturacaktı. 


Kaza ve Ölüm...


Paris caddelerinde paparazzilerle girdiği sürek avında, Diana ve sevgilisi Dodi'yi taşıyan Mercedes, Pont de l'Alma geçidine girdiği anda kaybeden taraf oluyordu. Büyük bir hızla geçidin beton duvarlarına çarpan Mercedes tanınmayacak hale geliyor, Dodi ve aracın şoförü "olay yerinde" ölürken, Diana kaldırıldığı La Pitie Salpetriere Hastanesi'nde 2 saat süren bir ameliyatın ardından 31 Ağustos 1997 tarihinde sabaha karşı yerel saatle 3'te hayata elveda diyordu. Diana'nın koruması ise yaralı olarak hayatına devam ediyordu.

devam edecek...

Yorumlar

  1. Çok gerçekçi ve düz bir mühendis yorumu olacak ama araba fena dağılmış ...

    YanıtlaSil
  2. bariz ayarlanmış kaza amaç ne kraliyet aile imajına zarar gelmesin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir küçük cadı...